Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au desfășurat astăzi 17 percheziții domiciliare și au pus în executare două ordonanțe de ridicare a înscrisurilor, în județul Brașov, într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri.

Perchezițiile au vizat sediile unor persoane juridice, în special cabinete de medicină de familie, precum și instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice. Scopul a fost descoperirea și ridicarea de mijloace de probă, inclusiv înscrisuri oficiale, echipamente informatice și evidențe personale. De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza unor mandate de aducere.

În fapt, anchetatorii suspicionează că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, destinate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2. Aceste sume ar fi fost obținute prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică a pacienților, prin consultație medicală la distanță.

Cadrele medicale sunt suspectate că ar fi inserat date nereale în documentele transmise, astfel încât să primească decontări de la stat în valoare de 105 lei/pacient, pretinzând că au efectuat monitorizări zilnice, în realitate comunicând fie cu întârziere, fie deloc, cu pacienții infectați cu Covid-19.

La acțiunile desfășurate au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov. Dosarul penal continuă să fie investigat pentru a aduce în fața justiției persoanele implicate în presupusele activități ilegale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *