Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a mobilizat peste 1600 de participanți la Marșul Unirii desfășurat la Focșani în ziua aniversării Unirii Principatelor Române. Formațiunea a transmis că evenimentul a fost organizat după ce peste 4000 de români, alături de liderul George Simion, au participat la un marș similar în Iași.

În cadrul Marșului Unirii de la Focșani, participanții au intonat cântece patriotice și au scandat lozinci precum „Trăiască, Trăiască, Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească” și „Unitate Națională”.

Programul AUR la Iași, dedicat aniversării Unirii Principatelor Române, a inclus o conferință cu tema „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”. După conferință, a avut loc o horă a unirii în Piața Unirii din Iași, urmată de Marșul Unirii. Formațiunea AUR a subliniat că nu va participa la alte evenimente organizate în această perioadă, afirmând că au „altă țintă decât Iohannis și Ciucă”.

Liderul AUR, George Simion, a declarat anterior că formațiunea sa nu va participa la ceea ce a numit „bâlciul lor” și că au altă direcție și scop decât actualii lideri ai României. Simion a menționat că AUR își va continua propriile acțiuni și evenimente pentru a-și promova valorile și obiectivele.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *