O cadelnita si o toaca vor fi transformate in instrumente de percutie la un concert al filarmonicii ploiestene. La acestea se adauga un alt instrument inedit si anume o moara de vant cu efecte speciale care imita zgomotele vantului si furtunii.  Concertul la care vor fi folosite este programat joi, fiind un spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor Romane.

Aceasta este o moară de vânt sau mai bine zis unul dintre instrumentele muzicale care vor fi folosite într-unul dintre concertele simfonice ale Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești. Cu el  se obțin sunetele rafalelor de vânt, cu înălțimi și intensități variabile.

Toate aceste instrumente se vor auzi în concertul dedicat Zilei Unirii Principatelor Romane programat joi,  25 ianuarie, de la ora 19.00. Se va auzi în primă audiție absolută Simfonia a III-a numită “Ofrandă lui Brâncuși” compusă de Viorel Munteanu.

Tot din sfera bizantină, pe lângă cădelință, în concert va fi folosită și o toacă, întâlnită de obicei în mănăstiri sau biserici. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *