Partidul AUR anunță apariția primului dosar penal împotriva liderilor săi, pe numele cărora s-au făcut acuzații de „coruperea alegătorilor”. Liderul partidului, George Simion, afirmă că aceste acțiuni sunt parte a unei strategii pentru a-i defăima și opri în perspectiva alegerilor din 2024. Potrivit unor surse parlamentare, documentul care a ajuns la Camera Deputaților provine de la Poliția Ialomița și include numele lui George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu.

AUR susține că nu cunoaște conținutul plângerii și că nu poate oferi detalii despre presupusele fapte. Aceasta face referire la sesizări anterioare făcute de competitorii politici, soldate cu neînceperea urmăririi penale. Partidul acuză că aceste acțiuni reprezintă încercări ale sistemului de a-i opri și a-i defăima în contextul alegerilor.

George Simion, liderul AUR, a declarat pe Facebook că procurorii asociați cu premierul Marcel Ciolacu au inițiat atacuri împotriva partidului, calificând situația drept „primul dosar penal”. Simion a adăugat că vor continua să lupte în mediul online și să se opună acuzațiilor.

În document se menționează cererea de informații privind calitatea liderilor AUR, conform Codului de Procedură Penală, și face referire la un dosar penal existent, cu numărul 2513/P/2023, privind infracțiunea de „coruperea alegătorilor” conform articolului 386 din Codul Penal.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *