La data 18. 01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată și efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori de pe raza județului Dolj.

De asemenea, în ziua de 17.01.2024, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în municipiul Craiova, în timp ce transporta, conform indicațiilor primite de la un alt inculpat în cauză, un colet provenit din Spania, în care se afla cantitatea de peste 2 kilograme de canabis destinată comercializării.

Ulterior, în continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova, fiind identificate şi ridicate fragmente vegetale uscate (canabis), țigări confecționate artizanal, un pistol cu aer comprimat, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus arestarea preventivă a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de cel de al patrulea. Cu privire la măsura controlului judiciar, procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Craiova au formulat contestație.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *