În urma a 21 de percheziții domiciliare desfășurate ieri de către polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au fost ridicați 17.000 de euro în numerar, documente, înscrisuri, medii de stocare, iar sechestrul asigurător a fost instituit asupra a 17 imobile și 17 autovehicule. În același timp, au fost puse în executare 16 mandate de aducere, iar persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

După administrarea materialului probator, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

În cursul acestei zile, persoanele reținute urmează să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, care va dispune cu privire la măsurile preventive ce vor fi luate împotriva lor.

Operțiunea poliției vine în urma unei ample anchete privind infracțiunile de proxenetism, spălare de bani și evaziune fiscală. Cercetările indică faptul că persoanele vizate ar fi constrâns mai multe femei să practice prostituția, în scopul obținerii unor avantaje patrimoniale.

Activitatea infracțională ar fi avut loc în mai multe state europene, iar din veniturile obținute ilicit, cei în cauză ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux. Documentarea infracțiunilor s-a realizat prin colaborarea internațională a polițiștilor buzoieni cu autoritățile judiciare din alte state.

Perchezițiile au fost autorizate de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul estimat în urma activităților infracționale se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Autoritățile continuă investigațiile pentru a aduce în fața justiției persoanele implicate în această rețea complexă de infracțiuni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *