Vineri, Judecătoria Ploiești a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul Angheleinei Luiza-Laura, funcționară în cadrul Primăriei Gura Vadului. Decizia vine în urma reținerii sale în dosarul Ferma Dacilor, unde aceasta a fost audiată miercuri și acuzată de îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu referitoare la intrarea în legalitate a construcțiilor de la Ferma Dacilor.

Anghelina Luiza-Laura este acuzată de fapte legate de amenajarea teritoriului și urbanism, iar procurorii susțin că aceasta a gestionat defectuos responsabilitățile sale de serviciu. Reținerea funcționarei a avut loc miercuri, când a fost adusă la audieri de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Decizia judecătorilor de la Ploiești nu este definitivă, dar reprezintă o etapă semnificativă în desfășurarea acestui caz complex. În aceeași zi, actualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, și fostul primar, Constantin Lungu, au fost aduși la audieri, iar pentru aceștia a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Dosarul vizează presupuse fapte de abuz în serviciu săvârșite de primarul și fostul primar al comunei, alături de funcționara cu atribuții în urbanism, Anghelina Luiza-Laura.

CITEȘTE ȘI Familia Ene își înmormantează rudele moarte la Ferma Dacilor. Sicriele cu trupurile carbonizate, ridicate de la SML Ploiești/ VIDEO

Într-un alt dosar asociat, patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, se află în stare de arest preventiv, iar alți doi implicați în administrarea pensiunii, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, sunt în arest la domiciliu. Aceștia sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru în zona Ferma Dacilor. Procurorul a disjuns cele două dosare pentru a investiga în mod separat faptele comise de fiecare dintre implicați.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *