Sportivul canadian Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a încetat din viață la vârsta de doar 29 de ani, în locuința sa din Texas (SUA), conform informațiilor furnizate de AFP și citate de Agerpres.

Barber a obținut titlul mondial în anul 2015 la Beijing, reușind să săreze peste ștacheta înaltă de 5,90 m. Ulterior, în același an, a câștigat o altă importantă competiție internațională la Jocurile Panamericane desfășurate la Toronto.

Paul Doyle, agentul său, a comunicat despre trecerea în neființă a atletului canadian printr-un mesaj postat pe Instagram, fără a furniza detalii privind circumstanțele decesului. Sportivul se confrunta cu o boală de mai mulți ani, despre care nu dorea să discute, și renunțase să mai participe în competiții începând cu anul 2020.

Shawn Barber este în continuare deţinătorul recordurilor Canadei la săritura cu prăjina în sală (6,00 m) şi în aer liber (5,93 m).

Săritorul cu prăjina, care avea dublă cetăţenie, americană şi canadiană, a surprins întreaga lume atunci când a reuşit să cucerească aurul mondial, în 2015, la doar 21 de ani, devansându-i pe germanul Raphael Holzdeppe şi pe favoritul francez Renaud Lavillenie.

„Nu pot să cred că ai plecat, Shawn. Odihneşte-te în pace, prietene”, a reacţionat campionul francez pe Instagram, la scurt timp după anunţ, adăugând că „familia săriturii cu prăjina a pierdut o persoană extraordinară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *