În contextul pregătirii pentru sezonul de pescuit din 2024, a fost publicat recent Ordinul nr. 561/2023/11/2024, stabilind perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii pentru acest an.

Noi Reglementări:

  • Prohibiție Extinsă în Zona Economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic: Pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii este interzis pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.
  • Pescuit Recreativ cu Restricții: În afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv este permis pentru speciile știucă, șalău, somn și crap, dar cu condiția eliberării imediate a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release). Se permite reținerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singură specie, pe teritoriul @RBDD.
  • Limită de Cantitate Transportată: Pescarii ce desfășoară activități de pescuit recreativ/sportiv în RBDD nu pot transporta o cantitate de pește mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfășurat activitatea.
  • Restrângeri privind Folosirea Setcilor: Se interzice folosirea setcilor pe teritoriul RBDD când cota fluviului Dunărea în dreptul localității Tulcea este sub 50 cm. Excepție face folosirea setcilor cu mărimea ochiului plasei A=70mm pe fluviul #Dunărea, a brațelor sale, Dunărea Veche, Golful Musura și Meleaua Sfântu Gheorghe.

Modificări semnificative privind INTERZICEREA pescuitului:

  • știuca, în perioada 1 februarie – 20 martie
  • capturarea lipitorilor medicinale (Hirudo verbana), 1 iulie până la 31 august inclusiv
  • racul (Astacus leptodactylus) pentru femele, în perioada 1 ianuarie – 9 aprilie, inclusiv și 1 -30 septembrie, iar pentru masculi, în perioada 1-30 septembrie, pe teritoriul RBDD

Pentru mai multe detalii și clarificări, puteți accesa acest link aici. Este important ca pescarii să fie informați și să respecte noile reguli pentru a contribui la protejarea și conservarea resurselor acvatice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *