Ministrul Agricuturii, Florin Barbu, a ajuns recent in judetul Prahova, intr-o vizita de lucru la o viitoare ferma de reproductie porci. Vorbim despre o investitie de peste 16 milioane de euro, sustinuta in proportie de 80% de Ministerul Agriculturii. Construita in comuna prahoveana Baba Ana, ferma va avea o capacitate de 3000 de scroafe.

Ministerul Agriculturii are în derulare un amplu proiect de susținere a crescătorilor de porci pentru activitatea de reproducție. Printre cei care au accesat programul se află și o societate care construiește o fermă în localitatea prahoveană Baba Ana. Aceasta va avea o capacitate de 3000 de scroafe, ceea ce înseamnă aproximativ 90.000 de purcei pe an. Viitoarea fermă de porci a fost vizitată de ministrul agrculturii însoțit de prefectul județului Prahova.

Investiția se ridică la aproximativ 16.400.000 de euro. 80% din bani provin din fonduri de la Ministerul Agriculturii. Lucrările sunt gata în proporție de  40%.

O fermă de reproducție în sectorul suin este în construcție și în comuna prahoveană Ciorani.

Ministerul Agriculturii investește și în ferme de păsări.

La nivelul județului Prahova, două ferme de păsări se construiesc în cadrul programului de susținere a sectorului avicol.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *