Mircea Tutovan, una dintre personalitățile marcante ale voleiului românesc, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, potrivit anunțului făcut de Federația Română de Volei, conform informațiilor News.ro.

Personalitatea care a contribuit semnificativ la istoria României a fost adus sâmbătă seara la spitalul din Zalău. O infecție severă a avut un impact asupra stării sale de sănătate, iar problemele cardiace au complicat situația. Fiul său, Marius Tutovan, a fost cel care a făcut cunoscut decesul.

Tunarul care a revoluționat voleiul din România

Mircea Tutovan rămâne în memoria voleiului românesc ca jucătorul care a revoluționat acest sport prin forța serviciului său. În palmaresul său strălucesc realizări precum câștigarea Cupei Campionilor Europeni și obținerea a 10 titluri de campion național cu Dinamo. În 1977, a fost onorat cu porecla de „Tunarul Europei” în urma performanțelor remarcabile. În același an, a ocupat locul trei la Campionatul European, desfășurat în Finlanda, alături de echipa națională a României. În plus, în aceeași perioadă, a fost inclus în prima echipă ideală a Europei, alături de doi jucători ruși, doi polonezi și un maghiar.

După perioada petrecută la Dinamo, Tutovan și-a continuat cariera la echipa din Şimleu Silvaniei, cu care a reușit să câștige Cupa Balcanică. Mai târziu, a evoluat pentru câteva sezoane la Elcond Zalău. La vârsta de 41 de ani, Mircea Tutovan s-a retras din activitatea sportivă. În timpul carierei sale internaționale, a jucat peste 300 de partide pentru naționala României, obținând medaliile de bronz la Campionatele Europene din 1971 și 1977. De asemenea, la Jocurile Olimpice din 1972, desfășurate la Munchen, echipa României, cu Tutovan în teren, a ocupat onorabil locul 5.

În 13 martie, ”tunarul Europei” aşa cum îl ştia o lume întreagă, ar fi împlinit 72 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *