Guvernul se reuneste joi pentru prima ședință din anul 2024, având pe ordinea de zi mai multe chestiuni cruciale pentru administrația publică și guvernare. Printre acestea, se află un proiect de hotărâre referitor la eliberări și numiri de prefecți și subprefecți, precum și o analiză detaliată asupra memorandumului privind majorarea limitelor de credite de angajament pentru Ministerul Justiției în luna ianuarie 2024.

Executivul condus de către premierul Ciolacu va discuta și va analiza următoarele puncte:

  • Un proiect de lege care vizează modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 83/2001 privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare de pașapoarte și serviciilor publice comunitare pentru regimul permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor.
  • Un proiect de hotărâre ce privește modificarea Anexei la HG 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului privind verificarea și expertizarea tehnică a proiectelor, expertiza tehnică a execuției lucrărilor și a construcțiilor, precum și verificarea calității lucrărilor executate.
  • Un memorandum referitor la „Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Măsuri privind negocierea contractelor de mandat ale membrilor consiliului de administrație sau, după caz, consiliului de supraveghere și directoratului întreprinderilor publice, sub aspectul clauzelor arbitrale (compromisorii)”.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *