Partidul Social Democrat (PSD) Bihor a emis un mesaj la începutul anului, prezentându-se ca o alternativă progresistă și de stânga la Partidul Național Liberal (PNL) în ceea ce privește dezvoltarea orașului Oradea. Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Adrian Madar, a evidențiat intenția de a schimba prioritățile de investiții, concentrându-se mai mult pe proiecte care aduc beneficii directe populației, precum reabilitarea termică a blocurilor și inițiative sociale.

Într-o conferință de presă, Madar a efectuat o analiză asupra anului 2023, subliniind că, deși Oradea se dezvoltă în ritmul mediu al României, nivelul de trai rămâne scăzut și proiectele sociale sunt ignorate. Criticile au inclus creșterea fără fundament a impozitelor și tarifelor, încălcarea regulilor urbanistice în favoarea dezvoltatorilor imobiliari și preferința pentru proiecte costisitoare de către aceleași companii.

Adrian Madar a prezentat alternativa propusă de PSD, inspirată de modelul orașului austriac Graz, și a subliniat necesitatea de a investi în cartiere și de a acorda prioritate vieții cotidiene a oamenilor. De asemenea, a menționat că proiectele propuse de PSD sunt mai bune și mai utile pentru zeci de mii de oameni decât pasajele rutiere recent finalizate.

PSD Bihor a promovat opoziția constructivă în Consiliul Local Oradea, ridicând problemele locuitorilor și propunând soluții, chiar dacă acestea au fost uneori respinse. Partidul a subliniat intenția de a fi o alternativă la modelul politic al liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan, și a accentuat importanța construirii unei contraponderi la forța politică a acestuia în orașul Oradea.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *