întrerupăeră furnizare apă calda si caldurăsursa foto: ph-online.ro

O avarie majoră a lovit rețeaua de termoficare din București, afectand peste 1.100 de blocuri din sectoarele 1, 2, 5 și 6 ale Capitalei. Avaria, survenită astăzi în jurul orei 9.00 dimineața, a determinat oprirea forțată a Centralei Electrice de Termoficare (CET) Grozăvești, generand lipsa apei calde și a căldurii în zonele afectate.

Conform informațiilor furnizate de Termoenergetica, operatorul rețelei de termoficare, avaria a avut loc pe magistrala Grozăvești-Grivița și a avut un impact negativ și asupra instalațiilor de producere a energiei electrice și termice. În contextul temperaturilor scăzute, echipele de la ELCEN, operatorul CET Grozăvești, au luat măsuri rapide pentru a preveni posibilele daune cauzate de îngheț în instalații.

TermoAlert, aplicația Termoenergetica, indică faptul că remedierea avariei va fi finalizată cel mai târziu în această seară, la ora 23.30. Cu toate acestea, locuitorii afectați semnalează că situația expune vulnerabilitățile rețelei de termoficare, care nu a fost modernizată la timp.

Conform declarațiilor unor surse din sistem, avaria a fost generată de rețeaua veche și nemodernizată, iar tronsonul afectat face parte din proiectul de reabilitare pe fonduri europene, disponibile încă din 2020. Cu toate acestea, conducta nu a fost înlocuită până în prezent, ceea ce a condus la situația critică de astăzi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *