Sursă: Vincenzo PINTO / AFP)

Luni, Papa Francisc a îndemnat la interzicerea globală a conceperii copiilor prin intermediul mamelor surogat, caracterizând această practică drept „deplorabilă” și o încălcare gravă a demnității femeii și a copilului, conform relatărilor Reuters

„Consider deplorabilă practica aşa-numitei maternităţi surogat, care reprezintă o încălcare gravă a demnităţii femeii şi a copilului, bazată pe exploatarea situaţiilor de nevoi materiale ale mamei„, a spus Papa Francisc. a adăugat el.

Papa Francisc, liderul spiritual al peste 1,35 miliarde de catolici din întreaga lume, a reiterat condamnarea Vaticanului la adresa teoriei de gen, care sugerează că genul este mai complex și mai fluid decât categoriile binare de bărbat și femeie, depinzând de aspecte mult mai ample decât caracteristicile sexuale vizibile. Într-un discurs de 45 de minute adresat diplomaților acreditați la Vatican, adesea privit ca un discurs asupra „stării lumii”, Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a caracterizat această teorie ca fiind „extrem de periculoasă, deoarece anulează diferențele, sub pretenția de a-i face pe toți egali”.

Comentariile Papei Francisc ar putea genera reacții negative din partea grupurilor pro-LGBT+, în special deoarece maternitatea surogat este adesea utilizată de partenerii homosexuali sau lesbiene care doresc să aibă copii.

Cu toate acestea, aceste observații ale Papei urmează unei decizii istorice de a permite preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex.

Există puține statistici cu privire la numărul de copii născuți prin intermediul mamelor surogat. Din motive etice, practica este ilegală în multe țări din lume, inclusiv în unele state americane. Criticii acestei practici avertizează cu privire la potențialul de „prejudecată a sărăciei” îndreptată împotriva femeilor care devin mame surogat din cauza nevoilor financiare.

Cu toate acestea, interesul pentru maternitatea surogat continuă să crească, pe măsură ce tot mai multe femei aleg să amâne sarcina până mai târziu în viață, când fertilitatea scade, iar cuplurile de același sex caută modalități de a întemeia o familie atunci când nu pot concepe natural.

În Italia, țara care înconjoară Vaticanul, maternitatea surogat este ilegală, iar coaliția de dreapta condusă de premierul Giorgia Meloni promovează în parlament o lege menită să extindă interdicția existentă și să pedepsească cuplurile care călătoresc în străinătate pentru a efectua acest procedeu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *