Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat finalizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților în 2.307 unități administrativ-teritoriale (UAT) din Romania, acoperind o suprafață de peste 6,2 milioane de hectare. Programul este parte a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și este implementat la nivelul întregii țări, în 498 de UAT-uri, asigurand înregistrarea gratuită pentru cetățeni.

În cursul anului 2023, ANCPI a finalizat cadastrarea integrală a 57 de comune, aducand numărul total al UAT-urilor în care s-au înregistrat proprietățile în sistemul integrat de cadastru și carte funciară la 225. De asemenea, ANCPI a înscris în evidențele cadastrale și funciare imobilele din 24.933 de sectoare cadastrale, acoperind o suprafață totală de 5.283.039 hectare.

Din cele 225 de localități în care s-au finalizat lucrările, șase au beneficiat de cofinanțare, iar 102 comune au fost cadastrate prin finanțare europeană, în cadrul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

În ceea ce privește terenurile agricole, 78% din cele 9,54 de milioane de hectare care fac obiectul subvențiilor acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

PNCCF continuă să vizeze înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din Romania, beneficiind de finanțare din veniturile proprii ale ANCPI, fonduri europene și bugetul primăriilor.

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina web a ANCPI: https://www.ancpi.ro/pnccf/.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *