Sursă foto: www.zf.ro

Potrivit unei notificări guvernamentale publicate sâmbătă, companiile farmaceutice indiene sunt obligate să se conformeze noilor standarde de producție în acest an

În urma unei serii de decese înregistrate în străinătate, legate de medicamentele produse în India începând cu anul 2022, guvernul condus de premierul Narendra Modi a intensificat controlul asupra fabricilor de medicamente pentru a îmbunătăți imaginea industriei farmaceutice evaluate la 50 de miliarde de dolari.

Prin intermediul unei notificări din 28 decembrie, guvernul a subliniat responsabilitatea producătorilor pentru calitatea produselor farmaceutice, astfel încât acestea să fie potrivite pentru utilizarea prevăzută, să respecte cerințele licenței și să nu pună pacienții în pericol din cauza siguranței, calității sau eficacității inadecvate.

Potrivit noilor reglementări, companiile trebuie să pună în vânzare un produs finit doar după obținerea „rezultatelor satisfăcătoare” la testele ingredientelor și să rețină suficiente mostre de produse intermediare și finale pentru a permite testarea sau verificarea repetată a unui lot.

În luna august, Ministerul Sănătății a raportat că inspecțiile la 162 de fabrici de medicamente din decembrie 2022 au evidențiat „absența testării materiilor prime primite”. Mai puțin de un sfert dintre cele 8.500 de mici fabrici de medicamente din India au îndeplinit standardele internaționale de fabricare a medicamentelor stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Notificarea specifică că aceste preocupări trebuie abordate de marii producători de medicamente în termen de șase luni și de către micii producători în 12 luni. Cu toate acestea, companiile mici au solicitat o prelungire a termenului limită, avertizând că investițiile necesare pentru a îndeplini noile standarde ar putea duce la închiderea aproape a jumătate dintre ele, având în vedere situația lor financiară deja fragilă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alte autorități din domeniul sănătății au asociat siropurile de tuse din India cu decesul a cel puțin 141 de copii în țări precum Gambia, Uzbekistan și Camerun.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *