În cursul ultimelor 24 de ore, polițiștii au răspuns la peste 2.400 de apeluri ale cetățenilor, identificând și sancționând peste 6.000 de infracțiuni contravenționale, iar 456 de permise de conducere au fost confiscate

La data de 3 ianuarie curent, polițiștii din întreaga țară au desfășurat acțiuni extinse pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 398 de operațiuni și intervenind în 2.409 de evenimente, din care 2.027 au fost sesizate de cetățeni prin intermediul numărului de urgență 112.

De asemenea, au fost identificate 20 de persoane urmărite la nivel național sau internațional, iar măsuri legale au fost luate în consecință. În cadrul anchetelor, au fost instituite 32 de măsuri preventive.

Pentru încălcările constatate, polițiștii au aplicat 6.008 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.404.498 de lei.

Echipajele rutiere au intensificat acțiunile pentru sporirea securității în trafic, documentând 98 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost confiscate 456 de permise de conducere, dintre care 149 pentru depășirea vitezei, 37 pentru conducerea sub influența alcoolului și 10 pentru consum de substanțe interzise. De asemenea, au fost retrase 263 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii „BLOCADA„, coordonată de Ministerul Afacerilor Interne pentru prevenirea și combaterea situațiilor de risc și menținerea ordinii și siguranței publice, forțele de ordine au intensificat operațiunile la nivel național, implicând peste 3.500 de polițiști și jandarmi în acțiuni integrate.

S-au organizat 413 filtre, verificându-se 6.220 de vehicule și legitimându-se 10.409 persoane. Testările pentru depistarea conducătorilor auto sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive au totalizat 2.905 de teste cu dispozitive etilotest/alcooltest și 170 cu aparate specifice.

În cadrul acțiunii „BLOCADA”, au fost constatate 23 de infracțiuni la regimul circulației, inclusiv 6 pentru conducere sub influența alcoolului și 8 pentru conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 215 permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool și 70 pentru depășirea vitezei. În plus, au fost retrase 133 de certificate de înmatriculare.

Ministerul Afacerilor Interne acordă prioritate siguranței cetățenilor și menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, iar acțiunile poliției și jandarmeriei în acest sens vor continua și în viitorul apropiat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *