Începutul noului an aduce un altfel de transport de călători în județul Prahova. Licitația a fost încheiată, caștigătorii a 9 din 12 grupe au semnat contractele si au început activitatea pe noile trasee.

Detalii despre traseele corespunzătoare celor nouă grupe le puteți vizualiza accesând link-ul următor (https://cjph.ro/wp…/uploads/2023/12/Grupe_Trase_2024.pdf).

Tarife și program

Noile tarife pentru biletele/titlurile de călătorie, pentru abonamentele standard lunare si pentru abonamentele elevilor corespunzătoare fiecărei grupe au fost stabilite funcție de prețul lei/km/loc licitat de către fiecare operator desemnat caștigător, conform normelor in vigoare. Aceste tarife sunt stabilite doar de către Consiliul Județean Prahova si ?? ??? ?? ?????????? de către operatorii de transport. Tarifele le puteți găsi atât pe site-ul Consiliului Județean Prahova (https://cjph.ro/tarife-bilete-abonamente-lunare-si…/) cat si in autobuzele si microbuzele operatorilor de transport.

Operatorii de transport au opțiunea de a acorda suplimentar o reducere la prețul abonamentelor in conformitate cu Ordinul ANRSC 134/2019 cu modificările si completările ulterioare.

Programul curselor pe fiecare traseu îl puteți găsi pe site-ul Consiliului Județean Prahova (https://cjph.ro/trasee-transport-judetean-prahova).

Începând din data de 1 Ianuarie 2024, operatorii de transport calatori din județul Prahova au obligația să efectueze toate cursele din program, indiferent de oră sau zi. În zilele de sărbători legale aceștia vor efectua programul din ziua de Duminica.

Gratuitate pentru elevi

Începând cu 8 Ianuarie 2024, elevii vor avea din nou abonamente gratuite, din localitatea de domiciliu pana in localitatea de studiu (doar pentru zilele de cursuri declarate oficial de către Ministerul Educației – ex: Ianuarie 2024 – vor avea gratuit 17 zile). Operatorii de transport public județean au semnat contractele de delegare si vor elibera abonamentele elevilor gratuit respectând OUG 810 si normele de aplicare.

Începând cu luna Martie 2024, Consiliul Județean Prahova va pune la dispoziția calatorilor o aplicație de cumpărare a biletelor/abonamentelor online, de alertare si monitorizare a curselor precum si de plata cu cardul in mijloacele de transport ale operatorilor de transport public județean.

90% din flota este mai noua de 4 ani si niciun mijloc de transport public județean de calatori din județul

În maxim un an, operatorii câștigători au obligația de a introduce in programul de transport cel puțin 18.4% mijloace transport nepoluante;

Operatorii de transport au obligația de a avea dotate toate mijloacele de transport cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități;

Au fost introduse trasee noi care sa deservească nevoia de mobilitate a locuitorilor din județul Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *