Foto: twitter

Unsprezece persoane, inclusiv antreprenoarea Bella Nilsson, cunoscută drept „regina gunoaielor”, au fost arestate în ceea ce este considerată cea mai gravă infracțiune împotriva mediului în Suedia în ultima jumătate de secol, conform The Guardian.

Compania NMT Think Pink, cunoscută anterior pentru gestionarea deșeurilor și sacilor de gunoi roz, este acum sub acuzații grave, fiind învinuită că a depozitat ilegal zeci de mii de tone de deșeuri în 21 de locații din 15 municipalități din Suedia. Procurorii descriu această acțiune ca fiind o „foarte gravă crimă”.

Foto: TT News Agency/Alamy

Pe parcursul anchetei, au fost descoperite niveluri ridicate de substanțe nocive precum arsenic, dioxine, plumb, zinc, cupru și produse petroliere. Acum trei ani, o parte din Stockholm a fost afectată de fum din cauza unui incendiu într-o grămadă de gunoi abandonată care era sub administrarea acestei companii.

În centrul acestui caz se află antreprenoarea de succes Bella Nilsson, cunoscută anterior ca „regina gunoiului”, care și-a schimbat ulterior numele în Fariba Vancor, și fostul ei soț, Thomas Nilsson.

Documentele instanței arată că cei cinci acuzați de infracțiuni grave asupra mediului sunt acuzați de gestionarea deșeurilor „într-un mod care a provocat sau ar putea provoca poluare dăunătoare sănătății umane, animalelor sau plantelor”.

Aceștia sunt acuzați că au depozitat deșeuri „nesortate, zdrobite, măcinate și/sau fără măsuri de protecție adecvate” la diverse proprietăți din Suedia, că le-au transportat între proprietăți, le-au îngropat sau le-au utilizat ca material de umplutură, le-au înfășurat în baloturi și au renunțat la controlul asupra deșeurilor.

Procurorul principal Anders Gustafsson a subliniat că ancheta preliminară, care constă în 45.000 de pagini, este „cea mai mare crimă de mediu din Suedia în ceea ce privește domeniul și organizarea”.

Se anticipază că procesul va dura câteva săptămâni și va implica aproximativ 150 de martori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *