În curând, britanicii vor putea achiziționa sticle de vin de dimensiunea halbelor, o premieră pe rafturile supermarketurilor, în pub-uri, cluburi și restaurantele din Marea Britanie, potrivit anunțului Departamentului pentru Afaceri și Comerț de astăzi (27 decembrie)

Această nouă dimensiune de 568 ml se alătură măsurilor deja existente de 200 ml și 500 ml, oferind astfel mai multă flexibilitate și opțiuni pentru consumatori.

Sectorul vinicol din Marea Britanie va beneficia de această schimbare în cadrul programului guvernamental de reglementare inteligentă, menit să asigure că reglementările sunt actuale și flexibile. Măsura vine în urma consultărilor cu industria, permitând vânzarea de vin îmbuteliat, atât still, cât și sparkling, în dimensiuni de 500 ml și 200 ml, precum și o nouă cantitate de 568 ml, echivalentul unei halbe.

Circa 900 de podgorii britanice vor beneficia de aceste libertăți noi, stimulând producția și susținând afacerile britanice, care produc în prezent aproximativ 12,2 milioane de sticle de vin still sau sparkling pe an.

Aceste reforme opționale ale guvernului, posibile datorită noilor libertăți Brexit conform Legii privind Revocarea și Reforma Dreptului UE reținută din 2023, sunt susținute în mod deplin de industrie, dorindu-se reducerea reglementărilor plictisitoare. Schimbările vor contribui la stimularea inovației, la extinderea libertăților de afaceri și la îmbunătățirea opțiunilor pentru consumatori.

Ministrul pentru Întreprinderi, Piețe și Afaceri Mici, Kevin Hollinrake, a declarat: „Inovație, libertate și opțiuni – aceasta este ceea ce oferă anunțul de astăzi atât producătorilor, cât și consumatorilor.”

Nicola Bates, CEO al WineGB, a declarat: „Salutăm oportunitatea de a armoniza dimensiunile sticlelor de vin still și sparkling și ne bucurăm să ridicăm un pahar în cinstea alegerii mai variate pentru producătorii britanici destinate vânzărilor interne.”

Cadrul Windsor permite, de asemenea, comercializarea de vin ambalat recent în baruri, restaurante și magazine din Irlanda de Nord – produsele putând circula în ceea ce se numește „coridorul verde” al vânzărilor cu amănuntul, în cadrul Schemei de Mișcare pentru Vânzările cu Amănuntul din Irlanda de Nord.

Pe lângă anunțarea măsurii de dereglementare privind vinul, guvernul a publicat un răspuns la consultația privind Alegerea unităților de măsură: marcaje și vânzări. După consultarea extinsă, guvernul a decis să nu introducă nicio legislație nouă în această privință. Cu toate acestea, s-a emis un nou ghid pentru promovarea conștientizării și utilizării măsurilor imperiale.

Guvernul va continua să țină sub observație acest cadru legislativ, în cadrul unei revizuiri mai ample a legislației derivate din UE privind metrologia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *