brumă sursă foto RTV.net

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna ianuarie, anunțând condiții neobișnuite pentru această perioadă. Temperaturile medii vor depăși nivelul normal, iar precipitațiile vor fi numeroase pe întreg teritoriul țării în primele patru săptămâni ale anului 2024.

În perioada 1-8 ianuarie, se așteaptă valori termice peste media specifică acestei săptămâni, cu un regim pluviometric excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, și local în cele sud-vestice și nord-estice, cu accent pe zona Munților Apuseni și Carpaților Orientali.

În săptămâna 8-15 ianuarie, temperaturile medii vor reveni în jurul celor normale, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare, în special în jumătatea vestică a țării.

În săptămâna 15-22 ianuarie, se prognozează valori termice peste medie la nivel național, iar regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, cu accent pe zona Munților Banatului.

În ultima săptămână a lunii, 22-29 ianuarie, temperaturile vor rămâne ușor peste normal, cu cantități de precipitații ușor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest apropiate de normale. Meteorologii recomandă monitorizarea atentă a acestei evoluții neobișnuite a vremii și adaptarea la condițiile schimbătoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *