Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în mod definitiv, achitarea fostului premier Victor Ponta și a fostului senator Dan Șova în dosarul „Turceni – Rovinari”. Ambii au fost judecați pentru fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță. Decizia magistraților este definitivă și vine după 8 ani de proces.

Victor Ponta a declarat că a fost „tot timpul nevinovat” și că dosarul penal a avut scopul de a-l îndepărta din funcție. El a subliniat că nu a invocat prescripția sau alte modificări de procedură și că își dorește ca astfel de abuzuri să nu se mai repete în România.

În același dosar, Dumitru Cristea, fostul director al Complexului Energetic Rovinari, a fost, de asemenea, achitat. Decizia instanței a respins apelul făcut de Agenția Națională de Administrare Fiscală împotriva aceleiași sentințe.

Dosarul a început în 2015, iar Victor Ponta a fost acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Șova, fostul senator, a fost acuzat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani. Alți inculpați în dosar au fost achitați anterior.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *