Într-o acțiune coordonată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au efectuat reținerea a trei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Măsura a fost dispusă în urma unui flagrant în care unul dintre ei a fost surprins deținând 104 comprimate de ecstasy destinate comercializării.

La originea reținerii se află o operațiune de amploare desfășurată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, care au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Brașov.

Unul dintre cei trei a fost prins în flagrant deținand 104 comprimate ecstasy, considerate droguri de mare risc, achiziționate anterior de la ceilalți doi inculpați. Ulterior, în urma investigațiilor, un alt inculpat a predat autorităților o cantitate de 1.196 de tablete ecstasy.

Conform actelor de urmărire penală, inculpații au desfășurat activități ilegale în decembrie 2023, intermediind sau vânzând direct ecstasy la prețul de 25 de lei pentru un comprimat.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei implicați.

Procurorii au subliniat că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *