Pe fondul divergențelor politice dintre Uniunea Europeană și Statele Unite, care încetinesc furnizarea ajutorului financiar și militar vital Ucrainei, mii de străini rămân angajați în investirea resurselor lor, a timpului și a efortului pentru a sprijini eforturile de apărare ale Ucrainei împotriva Rusiei și pentru a atenua suferința poporului ucrainean, conform informațiilor EFE citate de Agerpres.

„Sunt frustrat, aşa cum sunt sigur că sunteţi mulţi dintre dumneavoastră, deoarece Congresul SUA nu acţionează în ceea ce priveşte Ucraina”, a scris profesorul Timothy Snyder, istoric şi ambasador al platformei de strângere de fonduri UNITED24, adresându-se celor care îl urmăresc online.

Până în prezent, Congresul SUA nu a aprobat pachetul de ajutor militar de 61,4 miliarde de dolari solicitat de Casa Albă pentru Ucraina, din cauza opoziției unor parlamentari republicani.

În decurs de șase săptămâni, Snyder a mobilizat în jur de 860.000 de euro pentru sprijinirea implementării unui sistem de detectare a dronelor în patru regiuni ucrainene. Scopul este să ajute autoritățile de la Kiev să protejeze infrastructura energetică și facilitățile cerealiere împotriva posibilelor atacuri din partea Rusiei.

Acum, Snyder încearcă să facă acelaşi lucru în alte patru regiuni în cadrul iniţiativei „Cer sigur”.

„Este greu să urmărim toate crimele comise de Rusia în acest război. Singura modalitate de a-i opri este să ajuţi Ucraina să câştige războiul”, subliniază Snyder.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *