Tinerii din comuna Dumbrava, județul Prahova organizează Festivalul Tinerilor
din Dumbrava, BRAVFEST! Despre ce este vorba?

BRAVFEST este festivalul de tineret din comuna Dumbrava! Ediția de iarnă va avea loc pe 4 ianuarie, la Școala Gimnazială “Învățător Dinu Nicolae” Dumbrava. Pe parcursul festivalului, tinerii din comuna Dumbrava și din comunele alăturate sunt invitați să participe la ateliere nonformale, dezbateri, jocuri interactive și o seară de film de închidere a festivalului.

Organizatorii festivalului: „Printre activitățile la care tinerii pot participa se regăsesc ateliere de IT, dans și gătit. Sunt așteptați să participe gratuit la activități copii (11-13 ani) și tineri (14-30 ani). Pentru mai multe informații legate de Festivalul Tinerilor din Dumbrava vă invitam să vizitati și paginile noastre de social media Instagram.”

Comuna Dumbrava din județul Prahova se numără printre cele cinci comune care au purtat titlul de Sat European de Tineret în 2023. Titlul este acordat în cadrul European Youth Village, un program apolitic de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural coordonat la nivel național de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

Ce este Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava?

Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava este format din tineri de diferite vârste,
liceeni și studenți, din comuna Dumbrava. Grupul s-a format în anul 2022 cu scopul de a candida pentru titlul de Sat European de Tineret 2023, pe care l-au și câstigat!

Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava: „Pe parcursul anului în care comuna noastră a purtat titlul, ne-am propus să dezvoltăm o comunitate activă a tinerilor în Dumbrava, să organizăm diferite activități în sat care să contribuie la dezvoltarea personală, socială și profesională a tinerilor, să dezvoltăm o relație de colaborare cu autoritățile locale, să promovăm voluntariatul și participarea activă a tinerilor din comuna noastră. Printre activitățile pe care le-am implementat în sat se numără și seri de jocuri, ateliere, consultări cu tinerii, un club de lectură <>. În luna august 2023, am desfășurat ediția de vară a festivalului de tineret DumBRAVa Youth Fest, ne dorim ca în cadrul festivalurilor să facilităm un context unde tinerii să se cunoască mai bine, să învețe și să se distreze împreună, să aibă acces la oportunități pe care, de obicei, le găsim doar în orașe. Suntem mulți tineri în mediul rural și este timpul să avem și noi acces la evenimente care răspund dorințelor noastre.” membrii Grupului de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava”.

Dar programul European Youth Village: ce înseamnă?

Programul European Youth Village este un program național de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural din România, apolitic, dezvoltat pe opt piloni – educație, cultură și artă, ocupație, voluntariat, drepturile tinerilor, viață sănătoasă, mediul înconjurător și participarea tinerilor/politici de tineret.

Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Dumbrava: „Programul EYV urmărește să contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural prin activarea tinerilor și autorităților publice din aceste comunități, facilitând totodată consolidarea politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și internațional. Dintre activitățile principale menționăm: Summitul Tinerilor din Mediul Rural, Gala Tinerilor din Mediul Rural și acordarea titlului de “Sat European de Tineret” pentru grupuri de inițiativă a tinerilor care demonstrează printr-o candidatură că sunt determinate să implementeze planul de activități în comunitățile lor. Pentru mai multe informații despre programul European Youth Village, accesați http://europeanyouthvillage.eu/

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *