Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a dispus demiterea șefului Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova. Decizia vine în urma analizei efectuate de pompieri la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, care a fost distrusă într-un incendiu devastator în cursul nopții precedente. Șapte persoane au decedaT și una este dispărută.

În cadrul controalelor efectuate în 2019 la Ferma Dacilor, inspectorii de prevenire ar fi avut deficiențe semnificative în identificarea și remedierea potențialelor pericole, potrivit informațiilor obținute de DSU. Ca urmare a acestor constatări, șeful de Prevenție din cadrul ISU Prahova a fost demis în urmă cu doar cateva minute în urmă.

De asemenea, DSU a anunțat trimiterea unei echipe de control din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) pentru a verifica activitățile de prevenire la nivelul ISU Prahova. Această echipă, condusă de adjunctul pentru prevenire din cadrul IGSU, are misiunea de a investiga și alte aspecte care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei DSU.

CITESTE SI Fiul șefului serviciului secret al Armatei, generalul Petru Băiceanu mort în incendiul de la Ferma Dacilor.

În lumina informațiilor obținute din documente și discuții interne la nivelul IGSU, DSU a decis să sesizeze organele de cercetare penală în legătură cu anumite aspecte care pot fi încadrate în sfera penală

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *