Amber Yantar, o mașină electrică proaspătă din Rusia, a fost catalogată drept cea mai puțin atrăgătoare mașină din lume, datorită designului său ciudat și dezavantajos.

De obicei, prototipurile de mașini sunt caracterizate de un design captivant, care stârnește imaginația privitorilor. Chiar dacă vehiculul care ajunge în producție se dovedește a fi semnificativ diferit sau nu vede niciodată lumina producției, prototipurile reprezintă o modalitate fascinantă de a evidenția viziunea unei mărci auto asupra viitorului apropiat.

Dar nu întotdeauna se întâmplă astfel. Luând, spre exemplu, noul model Amber Yantar, un prototip de vehicul electric dezvoltat de Avtotor, un producător auto rus cu sediul în Kaliningrad, în colaborare cu Institutul Politehnic din Moscova. Acesta a fost prezentat publicului cu mai puțin de o săptămână în urmă, dar a devenit deja subiect de ridiculizare pe întreg internetul, imagini cu aspectul său departe de a fi atrăgător circulând intens pe rețelele de socializare.

Avtotor a anunțat intenția de a începe producția a până la 50.000 de vehicule electrice Yantar până în 2025, la uzina sa din Kaliningrad. Compania a subliniat că toate componentele majore, inclusiv motorul electric, invertorul, plăcile de control și bateriile, vor fi proiectate și fabricate în Rusia. Este de remarcat că producătorii auto ruși au făcut anterior astfel de afirmații, însă au sfârșit colaborând, în cele din urmă, cu componente provenite din China.

Puține informații tehnice au fost furnizate, însă se știe că Amber Yantar va fi extrem de accesibilă și va fi echipată cu o baterie de 25 kW/h. De asemenea, utilizatorii vor avea opțiunea de a închiria bateriile în loc să le achiziționeze. Vehiculul are o viteză maximă de 105 km/h, ceea ce nu impresionează în mod deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *