Opt persoane au pierit, iar una este în continuare dată dispărută în Australia, în urma furtunilor puternice care au afectat estul țării în timpul sărbătorilor de Crăciun, conform declarațiilor autorităților făcute miercuri. Zeci de mii de proprietăți rămân fără curent electric, conform informațiilor transmise de Reuters prin intermediul News.ro.

Vremea extremă a afectat statele Victoria, New South Wales și Queensland în zilele de 25 și 26 decembrie, aducând cu sine grindină de mari dimensiuni și ploi torențiale. Vânturile puternice au smuls acoperișuri și au doborât copaci în unele dintre cele mai grav afectate zone.

Trei bărbați au pierit într-un incident în care un iaht, cu un echipaj de 11 persoane, s-a răsturnat în apropiere de Green Island, în Moreton Bay, conform declarației comisarului poliției din statul Queensland, Katarina Carrol, dată presei.

O fetiță în vârstă de nouă ani și o femeie au fost descoperite decedate în incidente separate în Queensland, fiind luate de viituri, în timp ce două persoane au fost ucise de copaci căzuți. Într-un alt caz, o femeie a fost găsită moartă într-un camping din Victoria, după ce apele s-au retras, conform anunțului făcut de poliție.

Autoritățile au emis avertizări cu privire la posibilitatea ca râurile și pârâurile în creștere rapidă să erodeze malurile, inundând zonele de camping care, în mod obișnuit, devin aglomerate în timpul săptămânilor de Crăciun și Anul Nou.

VIDEO găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *