Tragedia a lovit o familie din Orăștie, unde trei fetițe în vârstă de 7, 11 și 13 ani au fost internate în spitalul din Deva, după ce au fost spălate pe cap cu o soluție pentru tratarea păduchilor folosită la oi. Situația a fost confirmată duminică de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, care a informat că cea mai mică dintre minore se află în stare gravă și a fost transportată ulterior la spitalul de pediatrie din Timișoara.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, minorele se aflau într-un apartament din Orăștie, iar două femei, mame ale celor trei minore, le-au aplicat soluția pentru tratarea păduchilor pe scalp. Incidentul a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, când simptomele precum greață, vărsături și amețeli au determinat familia să solicite intervenția unei ambulanțe.

Echipajul medical le-a transportat la Urgența spitalului din Orăștie, iar ulterior au fost transferate la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Fetița de 7 ani se afla în cea mai gravă stare, fiind necesară intubarea și ventilarea mecanică. Ulterior, a fost transferată la spitalul de pediatrie din Timișoara printr-un echipaj SMURD cu medic. Celelalte două minore rămân internate la UPU Deva.

În urma investigațiilor, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Acest incident aduce aminte de un caz similar înregistrat recent în județul Ialomița, unde trei copii au suferit consecințe grave după ce au fost expuși la o substanță toxică folosită pentru spălarea oilor.

Tragediile de acest gen subliniază importanța informării și conștientizării asupra folosirii substanțelor chimice, în special în contextul tratamentelor aplicate copiilor. Autoritățile și comunitatea sunt chemate să acționeze cu responsabilitate și să se asigure că astfel de incidente sunt prevenite în viitor.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *