George Simion, președintele AUR, a anunțat joi, într-o conferință de presă la Craiova, că partidul său nu va forma alianțe cu PSD sau PNL, nici la nivel național, nici în județul Dolj.

Simion a subliniat ferm că AUR exclude orice alianță politică pre-electorală și post-electorală cu cele două mari partide, calificându-le drept „hoți”. „Să fie clar, la nivel național nu ne aliem nici cu PSD, nici cu PNL, și nici la nivelul județului Dolj nu ne aliem nici cu PSD, nici cu anexa și brelocul PSD de aici din Dolj numit PNL. Exclud această variantă”, a declarat liderul AUR.

Referitor la formarea Alianței Dreapta Unită, anunțată recent de liderii USR, Forța Dreptei și PMP, Simion a exprimat îndoieli cu privire la capacitatea acesteia de a trece pragul electoral de 8%. „Le urez succes în a trece pragul electoral. Va fi o adevărată provocare. Ei, teoretic, sunt compuși din trei forțe politice, practic au o problemă, pentru că respectivul domn care spune că este președinte la PMP, nu este președinte la PMP recunoscut în acte, nu figurează în registrul partidelor politice și din ce am văzut până acum la Tribunalul București, nu există o asemenea alianță.

Dacă va exista compusă din trei partide politice, vor avea un prag de 8%. Le urez succes, dar vor avea mari probleme în a trece pragul electoral”, a adăugat Simion.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *