La data de 19 decembrie a.c., polițiștii de la Secția nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești au depistat la o societate comercială din localitatea Brezoaele mai multe articole pirotehnice, presupus a fi destinate comercializării.

Forțele de ordine au confiscat patru baterii din categoria F2, 6 artificii din categoria F3 și mai multe petarde din categoria P1. În legătură cu aceasta, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

„Trageam un semnal de alarmă asupra pericolelor ce pot fi generate de comercializarea și folosirea iresponsabilă a acestor materiale pirotehnice. Petarde, pocnitori, tiribombe sau artificii sau orice nume le-am da, trebuie să știți că sunt interzise și, în acest context, reamintim tuturor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Din păcate nu doar noi suntem în pericol din cauza folosirii acestor dispozitive, ci și animalele de companie, care, în urma zgomotelor produse de aceste dispozitive, au avut de suferit și nu puține au fost cazurile când acestea s-au pierdut sau chiar au fost rănite grav. Și în continuare vom fi prezenți în toate zonele aglomerate, în piețe, târguri, oboare sau alte spații pentru a ne asigura că aceste incidente nu vor tulbura liniștea și siguranța copiilor, bunicilor și animalelor de companie”, este mesajul transmis de Jandarmeria Română anul trecut.

Poliţia Capitalei reamintește că este interzisă, conform legii 126/1995, deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

ATENȚIE:

  • Evitați să achiziționați articole pirotehnice de la comercianți neautorizați și asigurați-vă că cele pe care le cumpărați sunt păstrate în ambalajul original.
  • Înainte de a utiliza materialele pirotehnice, vă recomandăm să citiți cu atenție instrucțiunile de folosire.
  • Atunci când manipulați materiale pirotehnice, asigurați-vă că în imediata apropiere nu se află persoane care ar putea fi rănite sau afectate de acestea, și nici bunuri ușor inflamabile.
  • Pentru siguranța generală, nu lăsați la îndemâna copiilor sub 16 ani niciun fel de materiale pirotehnice, deoarece există riscul ca aceștia să se rănească sau să producă vătămări altora.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *