sursă foto PSnews

Administratorii domeniului schiabil din Sinaia au emis o notificare vineri, 22 decembrie, privind funcționarea parțială a transportului pe cablu, cu Gondola Carp oprită din cauza vântului puternic la altitudini mari.

La ora 08:55, un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Gondolei din Sinaia a anunțat că vântul puternic la Cota 2000 a determinat oprirea Gondolei Carp pentru public în tronsonul Cota 1400 – Cota 2000.

Zona de munte a județului Prahova se află sub avertizare de cod portocaliu de viscol, cu vânturi puternice de peste 110 – 120 km/h, viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, valabilă în perioada 22 decembrie, ora 12:00 – 24 decembrie, ora 10:00. Viteza vântului va atinge rafale de 90 – 100 km/h la munte și 65 – 70 km/h în alte regiuni, cu posibile intensificări locale și temporare.

În zona de munte se anunță ninsori viscolite, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ. În Maramureș și Transilvania, se va depune temporar strat de zăpadă, iar în alte regiuni vor fi ninsori slabe viscolite.

Din cauza acestor condiții meteorologice extreme, se recomandă precauție sporită în deplasările montane și se anunță restricții în funcționarea Gondolei Carp din Sinaia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *