Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, în urma vizitei de lucru la Drumul Expres Craiova-Pitești, tronsonul 3 Valea Mare-Colonești, se preconizează că, începând cu anul viitor, se va putea circula pe acest drum expres de la Craiova la Pitești. Constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările la tronsoanele aflate în desfășurare, iar progresul la tronsonul 4 este de peste 40%, cu termen de finalizare până la sfârșitul anului următor.

Ministrul Grindeanu a subliniat că această evoluție va permite circulația pe întreaga distanță de la Craiova la Pitești pe drumul expres. De asemenea, săptămâna viitoare, se vor da în circulație peste 20 km de autostradă pe partea de sud a Bucureștiului, iar până la sfârșitul anului viitor, se preconizează finalizarea întregii legături de la A1 la A2, direcția spre Constanța, oferind astfel o conexiune rutieră completă între Craiova și Constanța prin autostradă.

Ministrul Transporturilor a menționat că este încântat că bugetul avizat în comisii este de peste două ori mai mare decât cel existent la preluarea portofoliului, subliniind totodată că, pe sectorul rutier, au fost propuși și finanțați peste 800 de kilometri de autostradă și drum expres. Grindeanu a adăugat că, în ciuda acestor realizări, ar putea fi necesară alocarea unor sume suplimentare pentru Ministerul Transporturilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *