Plenul Senatului a adoptat un proiect legislativ inițiat de liderii PSD și PNL, avându-i în spate pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Acesta vizează consolidarea capacității de combatere a evaziunii fiscale și a fost inițial respins, fiind ulterior adoptat cu 70 de voturi „pentru”, nouă voturi „împotrivă” și șapte abțineri, după reluarea votului la cererea liderilor grupurilor parlamentare PSD și PNL.

Senatorul PSD Titus Corlățean a subliniat că combaterea evaziunii fiscale este o prioritate indiferent de culoarea politică și a criticat opoziția pentru opoziția față de acest proiect. În replică, senatoarea USR Simona Spătaru a acuzat PSD și PNL de „abuz” pentru reluarea votului, susținând că proiectul nu respectă legislația și nu a primit avizele necesare.

Inițiatorii proiectului susțin că aceste măsuri vor consolida mediul concurențial corect și vor reduce concurența neloială generată de evazioniști. Scopul principal al legii este recuperarea prejudiciilor aduse bugetului de stat și tragerea la răspundere a celor vinovați. Proiectul va fi acum dezbatut în Camera Deputaților.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *