Partidul Național Liberal (PNL) Timiș condamnă ferm gestul președintelui Camerei Deputaților, Alfred Simonis, membru PSD, pentru refuzul invitației forțelor democratice din Serbia și participarea la o acțiune electorală a Partidului Progresist Sârb, recunoscut pentru poziția sa anti-europeană și pro-rusă. Liderul PNL Timiș, Alin Nica, anunță sprijinul pentru Partidul Românilor din Serbia în alegerile parlamentare de duminică și solicită lui Simonis să-și prezinte scuze public pentru sfidarea comunității românești din Serbia și să declare deschis adevăratele sale afinități politice.

Alin Nica afirmă că a fost contactat de lideri politici români din Serbia, care au exprimat indignarea față de atitudinea lui Simonis. Acesta susține că gestul președintelui Camerei Deputaților reprezintă o situație delicată și critică acțiunile controversate ale acestuia. Nica subliniază că Simonis devine un pericol pentru România și pe plan extern, iar ieșirile ciudate ale acestuia nu se limitează la spațiul intern.

„Îi solicităm deputatului PSD să-și ceară scuze public pentru sfidarea comunității românești din Serbia și să-și declare adevăratele afinități politice. Felul în care i-a tratat pe românii din Serbia este inadmisibil”, a declarat Alin Nica.

Amenajat la final, textul menționează faptul că în Serbia au loc alegeri parlamentare, subliniind importanța scrutinului și menționând că președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, nu candidează, dar figura și numele său au fost în centrul campaniei electorale. Textul indică că alegerile survin după două atacuri armate în masă și speculează despre climatul politic și social din țară.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *