Consiliul de Administraţie (CA) al companiei Electrica a dat undă verde în ședința de vineri pentru strategia corporate a Grupului în perioada 2024 – 2030. Această strategie cuprinde direcții cheie precum tranziția către economia verde, digitalizarea și consolidarea securității rețelelor, potrivit informațiilor transmise de Electrica pe pagina oficială de Facebook și raportate la Bursa de Valori București (BVB).

Grupul Electrica își propune să contribuie semnificativ la tranziția sectorului energetic la nivel național, având în vedere contextul de piață la nivel global, european și național. Obiectivele strategice-cheie pentru perioada 2024-2030 se concentrează pe creșterea sustenabilă a valorii companiei, transformare și sustenabilitate, eficiență sporită prin creșterea securității rețelelor, digitalizare și îmbunătățirea rezilienței afacerii.

Grupul Electrica vizează diversificarea surselor de energie regenerabilă, inclusiv producția de energie regenerabilă, stocarea de energie și optimizarea finanțării investițiilor și a profitabilității producției. De asemenea, se propune diversificarea serviciilor, inclusiv eficiența energetică, explorarea oportunităților de creștere regională, electrificarea sustenabilă și modernizarea infrastructurii rețelelor.

Pe lângă acestea, se urmărește creșterea flexibilității rețelei pentru a se adapta prosumatorilor, construirea de stații electrice de încărcare a vehiculelor electrice, eficientizarea operațională, instruirea personalului în principiile ESG (Environmental, Social, Governance), programul de învățământ dual, responsabilitatea socială corporativă și formarea continuă în principiile durabilității și eticii. De asemenea, se propune implicarea părților interesate într-un cadru de guvernanță comprehensiv, îmbunătățirea/păstrarea ratingului și inclusiv menținerea în indicii FTSE Russel.

Strategia Grupului Electrica va fi supusă revizuirii în cursul anului 2024, având în vedere schimbările anticipate ale cadrului de reglementare pe toate segmentele sale operaționale.

Pe lângă obiectivele energetice, Grupul Electrica își propune și o amplă digitalizare și inovare, incluzând implementarea sistemului One SAP, automatizarea proceselor prin tehnologia RPA (Robotic Process Automation), automatizarea interfeței cu clienții, mentenanță predictivă și traininguri de digitalizare pentru angajați. De asemenea, compania urmărește excelența organizațională prin programe educaționale, modernizarea sistemului de management al performanței și transformarea culturală.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *