Sursă foto: CSM Ploiești

Echipa de baschet „U16” a CSM Petrolul Ploieşti continuă să domine Grupa Naţională a campionatului, fiind în acest moment singura echipă cu victorii pe linie.

Miercuri seară, în Sala „Olimpia”, ploieștenii s-au impus în fața celor de la ABC Leii Bucureşti, care până în acest moment aveau 6 victorii în actualul sezon. Meciul a fost, practic, o reeditare a finalei de vară de la „U15”, iar rezultatul a fost similar, însă de data aceasta, CSM Petrolul Ploieşti s-a impus chiar mai clar: 83-56 (18-12, 20-22, 30-15, 15-7)!

Partida a fost una echilibrată până la pauză, cu câteva ratări uşoare din partea echipei ploieștene şi cu o evoluție notabilă a bucureșteanului Ţompea, care a încheiat meciul cu 25 de puncte. Totuși, lucrurile s-au schimbat decisiv după reluarea jocului, în sfertul al treilea, pe care „galben-albaştrii” l-au câștigat cu 30-15, clarificând situația.

Echipa pregătită de Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir a mizat pe următorul lot: V. Borcan (25 puncte), D. Raşoga (18), F. Diaconescu (16), M. Oprea (12), Oct. Ion (7), Tudor Mihalea (3), A. Marcu, Theodor Mihalea, O. Ghiţă, L. Ştefan, D. Tănase şi Al. Petre.

Următoarea etapă pentru baschetbaliștii de la „U16” este programată la data de 27 ianuarie 2024, după o scurtă pauză.

În acest sezon, Campionatul Naţional U16 include o fază inițială cu o Grupă Naţională formată din cele mai bune 8 echipe ale sezonului precedent și alte grupe zonale, unde echipele se luptă pentru a avansa la Turneul Semifinal, unde se vor alătura formațiilor din Grupa Naţională. În Grupa Naţională se dispută 14 etape, tur-retur, iar clasamentul va fi crucial pentru stabilirea celor 4 grupe de câte 4 echipe ale Turneului Semifinal.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *