Proiectul bugetului de stat pentru anul 2024 și proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pentru același an sunt incluse în ordinea de zi a ședinței Guvernului de joi.

Conform unui comunicat emis de Guvern, printre proiectele de acte normative programate pentru discuție în cadrul ședinței de joi se află proiectul de lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal bugetar pentru anul 2024, proiectul de lege referitor la bugetul de stat pentru 2024 și proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

Potrivit proiectelor de legi privind bugetul de stat pentru anul 2024, elaborate de Ministerul Finanțelor și aflate în dezbatere publică, se preconizează că veniturile bugetului general consolidat vor atinge suma de 586 miliarde de lei în 2024, reflectând astfel o creștere de 13%. De asemenea, cheltuielile estimate pentru același an sunt de 673 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 9%.

În cadrul ședinței de joi, Guvernul va analiza un proiect de ordonanță de urgență referitor la unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, având ca scop consolidarea fiscală, modificarea și completarea unor acte normative, precum și prorogarea unor termene. Totodată, va fi dezbătut și un proiect de ordonanță privind implementarea unor măsuri pentru gestionarea veniturilor curente ale bugetului public prin intermediul proiectelor de digitalizare. Acest demers vizează, de asemenea, evidențierea veniturilor suplimentare prin intermediul Contului Național pentru Evidența Veniturilor din Digitalizare (CNEVD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *