Medicii de familie ar putea taxa toți pacienții care se prezintă la cabinete pentru a primi consultații, rețete sau diferite trimiteri. La această situație este posibil să se ajungă pentru că nu au primit banii de la Casele de Sănatate din luna octombrie.

Dacă cei în masură, adică Guvernul, Ministerul de Finanţe și CNAS, nu vor rezolva de urgență problema, atunci serviciile medicale prestate în cabinetele de medicină de familie nu vor mai fi gratuite.

Sumele restante datorate de către Casele de asigurări reprezintă venitul cabinetelor din care se achită salariile personalului – medici, asistente, îngrijitoare, contabilitate, personal de întreţinere, impozitele datorate statului, plata utilităţilor, chirii, redevenţe, rate către bănci, consumabile, materiale de curăţenie, se explică într-un comunicat.de presă.

Reprezentanţii SNMF semnalează că, în cursul lunii noiembrie, au fost onorate facturile în procent de aproximativ 60%, fapt care a determinat dificultăţi la plata obligaţiilor cabinetelor medicale, a cheltuielilor cu utilităţile, notează romaniatv.net.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *