Duminică seara, liderii din partidul liberal au solicitat ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să identifice modalități de finanțare pentru investițiile publice realizate prin intermediul proiectelor „Anghel Saligny” și CNI, astfel încât facturile aferente să fie plătite până la finalul anului.

Conform surselor politice pentru STIRIPESURSE.RO, Marcel Boloș a comunicat liderilor liberali că este posibil să atingă ținta de deficit, inclusiv cu aceste cheltuieli suplimentare, având în vedere că măsurile de reducere a cheltuielilor în administrație au generat economii de aproximativ 3 miliarde de lei.

De asemenea, ministrul Finanțelor a asigurat că se vor face plățile pentru sumele solicitate de Consiliile județene și primării, pentru a acoperi restanțele către Direcțiile generale de asistență socială și pentru plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap.

Liderii din partidul liberal au mai solicitat ca plățile destinate investițiilor publice să primească prioritate, pentru a evita situația în care constructorii să abandoneze șantierele. Aceștia au cerut, de asemenea, o predictibilitate mai mare pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar Marcel Boloș a asigurat că acesta va fi majorat cu peste 60% în comparație cu anul 2023.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *