Elevii olimpici români s-au remarcat cu patru medalii de argint și două de bronz la cea de-a 20-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori (IJSO), desfășurată în Thailanda, conform anunțului profesorului Alexandru Croitoru, fost inspector de biologie la Inspectoratul Școlar București (ISMB), postat pe Facebook.

Competiția a debutat pe 1 decembrie și se va încheia duminică, 10 decembrie, cu întoarcerea participanților acasă, conform programului disponibil pe site-ul evenimentului. Thailanda a fost desemnată gazda acestui eveniment începând din primăvara acestui an.

România a fost reprezentată de șase elevi, dintre care cinci provin de la școli sau licee de stat, conform informațiilor pe care le deținem.

Iată elevii români premiați la această ediție:

Medalii de argint:

  • Tudor-Brendan Neag de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca
  • Rareș-Răzvan Gheorghe de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău
  • Alexandru-Ioan Jicu de la Școala Gimnazială Nr. 10 din Bacău
  • Raul-Alexandru Covrig de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației

Medalii de bronz:

  • Sabrina-Giulia Macoveiciuc de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • Alexandru Paul Negureanu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București

Lotul României a fost coordonat de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Economic nr. 1 din București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, și Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București.

În calitate de observatori la această competiție au fost prezenți secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Ionel-Florian Lixandru, și Felicia Man, șef serviciu în cadrul aceleiași instituții.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție destinată elevilor care au împlinit 15 ani până la data de 31 decembrie a anului competiției. Aceasta are loc în diferite țări în prima săptămână a lunii decembrie și adună aproximativ 50 de țări participante în fiecare an, conform informațiilor oferite de organizatori.

Scopul acestei olimpiade este să încurajeze interesul elevilor pentru știință, să îi expună la rezolvarea problemelor, la gândire critică și experimentare. De-a lungul timpului, IJSO a avut un impact pozitiv asupra educației științifice și matematice la nivelul școlar, conform declarațiilor oficiale ale organizatorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *