În intervalul 1 – 30 noiembrie 2023, datorită acțiunilor întreprinse de Poliția Română, un total de 1.889 de persoane au intrat sub supraveghere, organele judiciare impunând măsuri preventive asupra lor.

Astfel, în cazul a 432 de persoane, s-a luat decizia de arest la domiciliu, în timp ce pentru alte 1.452 de persoane s-a instituit măsura controlului judiciar. Pentru 5 persoane, măsura controlului judiciar pe cauțiune a fost aplicată.

În prezent, un număr de 14.121 de persoane se află sub supraveghere judiciară în România, dintre care 1.916 sunt în arest la domiciliu, 12.176 sunt sub control judiciar, iar în cazul altor 29 de persoane s-a impus controlul judiciar pe cauțiune.

Valoarea totală stabilită prin măsurile preventive de control judiciar pe cauțiune, luate de organele judiciare, este de 3.300.500 de euro și 302.073 de lei.

Poliția Română efectuează verificări periodice pentru a evalua respectarea obligațiilor impuse persoanelor aflate sub supraveghere judiciară. În situația încălcării acestora, se face sesizarea către instanța competentă.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *