Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, autorul accidentului din luna august de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au decedat, a fost plasată sub control judiciar, conform deciziei Curții de Apel București, o hotărâre definitivă. Inițial, Miruna Pascu a fost investigată în stare de arest preventiv, iar cu o lună în urmă, a fost transferată în arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor DIICOT, investigațiile au relevat că Miruna Pascu, conștient și deliberat, a exercitat presiuni morale asupra unei persoane, încercând să o constrângă să nu dea declarații ca martor sau să facă declarații mincinoase într-o anchetă a DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc, în scopul consumului personal.

Conform hotărârii instanței, în perioada controlului judiciar, Miruna Pascu trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este convocată;

b) să anunțe imediat judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată despre schimbarea locuinței;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat pentru supravegherea sa, respectiv secția de poliție în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere emis de organul de poliție sau ori de câte ori este solicitată;

d) să nu părăsească teritoriul României fără consimțământul prealabil al judecătorului de cameră preliminară sau al instanței de judecată; e) să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată Lazarescu Rebecca Ioana și cu martorii Lazarescu Aura Simona, Rares Mihai Ion, Culea Anton Adrian, Vladescu Pavel, Pantazi Ion, Marei Ahmed, Bitica Andrei Cătălin, Damian Claudia Teodora și Ene Mario Dorel, cu datele de stare civilă din dosarul de urmărire penală.

În conformitate cu articolul 215 alineatele (3) și (7) din Codul de procedură penală, inculpatei Miruna Pascu i se aduce la cunoștință că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor menționate, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Notabil, Miruna Pascu nu are restricții privind contactul cu fiul său, Vlad Pascu. Aceasta a fost trimisă în judecată de către DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *