Ministerul Sănătății a propus un plan de restructurare care implică reducerea numărului de posturi la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 296/2023 referitoare la măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea stabilității financiare pe termen lung a României.

INSP, subordonat Ministerului Sănătății, are responsabilitatea de a oferi ghidare tehnică și metodologică rețelei de sănătate publică din România. Potrivit legislației în vigoare, numărul maxim de posturi la INSP este de 540, toate finanțate integral din bugetul de stat.

Printr-un proiect de hotărâre de guvern (HG) propus de Ministerul Sănătății pentru modificarea HG nr. 932/2022, ce reglementează organizarea și funcționarea INSP, se propune eliminarea a 10 posturi vacante. Astfel, numărul maxim de posturi se reduce de la 540 la 530.

Această reducere de posturi face parte dintr-o reorganizare mai amplă a instituției, care implică desființarea unor birouri și crearea unor compartimente noi cu un număr mai mic de angajați.

De asemenea, în cadrul acestei reorganizări, funcția de șef birou economic din centrele regionale de sănătate publică din Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș este transformată într-o funcție de conducere superioară, respectiv șef serviciu economic și administrativ, conform proiectului de act normativ.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *