Numarul imprumuturilor facute de pensionari la Casa de Ajutor Reciproc Ploiesti este in crestere. Multi dintre acestia apeleaza la o astfel de solutie pentru a se descurca cu cheltuielile de sarbatori. Si asta pentru ca,  la CAR dobanzile nu sunt mai mari de 7% pe luna.

Apropierea sărbătorilor de iarnă i-a determinat pe pensionari să ia cu asalt Casa de Ajutor Recipric din Ploiești. Astfel, în luna decembrie se fac  în jur de 30 de imprumuturi pe zi, spre deosebire de lunile trecute când erau cam 15 pe zi.  Reprezentanții instituției se așteaptă ca după a doua jumătate a lunii, numărul împrumuturilor să crească și mai mult.

Pensionarii împrumută, în general, sume ce pornesc de la 6000 de lei.

Cei care împrumută mai puțin de 7000 de lei trebuie să returneze banii în doi ani, cei care depășesc 7000 de lei au termen 3 ani.  În cazul împrumuturilor de peste 20.000 de lei, rambursarea se face în 4 ani. Dobânda este de cel mult 7%.

Casa de Ajutor Reciproc Ploiești are în prezent aproximativ 42.000 de membri. Aici se fac în jur de 15.000 de împrumuturi, pentru mulți pensioari fiind singura șansă de a de descurca din punct de vedere financiar.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *