Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunţat, printr-o postare pe Facebook că în scurt timp vor fi demarate lucrările de execuţie pentru intervenţia în primă urgenţă şi servicii de proiectare la acoperişurile castelelor Peleş şi Pelişor din Sinaia. Lucrările ar urma să dureze șase luni.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a mai precizat că durata de execuție este de 6 luni începând cu emiterea ordinului de începere, conform contractului semnat de Institutul Național al Patrimoniului.

Valoarea totală a contractului este de peste 8 milioane de lei. Lucrările ce urmează a fi demarate vor include protejarea elementelor decorative, a componentelor artistice și reparații locale ale sistemului de instalații.

Documentația de atribuire pentru lucrările de intervenții în primă urgență la acoperișurile monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor a fost publicată în sistemul electronic al achizițiilor publice în luna septembrie 2023, în vederea depunerii ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici. Următorul pas, mai spune ministrul Culturii, este restaurarea și punerea în valoare a Teraselor Castelului Peleș, proiect inițiat de Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *