Oamenii de știință din China au creat un nou tip de electrod implantabil pentru a facilita recuperarea șoarecilor după accidente vasculare cerebrale (AVC), deschizând astfel noi perspective în tratarea acestora prin intermediul tehnologiei creier-computer.

AVC-ul reprezintă una dintre cauzele principale ale hemiplegiei și a tulburărilor motorii. Cercetătorii așteaptă ca tehnologia emergentă de interfață creier-computer să regleze activitatea neuronală, funcția sinaptică și circuitul nervos al creierului, facilitând recuperarea neuronilor și a circuitelor nervoase afectate.

Echipa de cercetare, condusă de Zhang Qiang de la Institutul de Chimie Aplicată Changchun al Academiei Chineze de Științe, a elaborat un nou tip de electrod implantabil din hidrogel, capabil să capteze informații cerebrale în timp real și să regleze nervii cerebrali la nivel celular. Acest lucru a fost raportat de Agerpres.

Specialiștii chinezi au monitorizat activitatea nervoasă din creier timp de opt săptămâni consecutive și au folosit tehnologia fotogenetică pentru a regla atât circuitele neuronale din creier, cât și răspunsurile motorii.

Reglarea neuronilor afectați în zonele cerebrale ale șoarecilor cu AVC a dus la o reducere eficientă a zonei de infarct cerebral și a facilitat recuperarea funcțiilor motorii.

Această tehnologie a avansat în proiectarea electrozilor pentru detectarea nervilor, în monitorizarea semnalelor nervoase, reglarea activității neuronale și tratarea AVC-ului. De asemenea, are o importanță aplicativă semnificativă în obținerea informațiilor despre nervii cerebrali și în tratarea disfuncțiilor cerebrale, a precizat profesorul Zhang Qiang.

Studiul a fost publicat în jurnalul științific Advances Materials.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *