Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit duminică cu comunitatea românilor din SUA, subliniind că pentru a menține o legătură puternică cu diaspora, este esențială dezvoltarea serviciilor publice și a infrastructurii în România. În cadrul unei recepții desfășurate în Washington D.C., Ciolacu a abordat provocările și oportunitățile pe care le prezintă relațiile dintre România și Statele Unite.

„Nu insist să reveniți în România, pentru că știu că acest lucru este dificil, având deja familii stabilite în SUA. În schimb, putem construi împreună și dezvolta proiecte comune”, a subliniat premierul.

Marcel Ciolacu și-a exprimat speranța că Statele Unite vor deveni cel mai important investitor direct în România în toate sectoarele și cel mai important partener comercial non-UE. A evidențiat importanța unei colaborări strânse, facilitând comunicarea dintre diaspora românească și țară.

Premierul a împărtășit și experiența sa personală, menționând că, la un moment dat, a dorit să părăsească România, încercând să facă parte din diaspora europeană, dar nu a reușit. A subliniat, totodată, provocările actuale cu care se confruntă țara, inclusiv pandemia, criza energetică, inflația și criza de securitate regională. Ciolacu a recunoscut sprijinul esențial oferit de Statele Unite în contextul securității, având în vedere situația din Ucraina.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a subliniat importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări, mai ales în fața amenințărilor actuale. Apreciind implicarea României în sprijinirea Ucrainei, Kavalec a menționat și progresele înregistrate privind includerea României în programul Visa Waiver.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *