Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat luni că în cadrul formațiunii nu se poartă nicio discuție legată de o altă formă de alianță în afară de cea centrată pe PNL, subliniind că strategia de campanie va fi construită pe o „abordare absolut autonomă”.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PNL să susțină o candidatură comună la președinție alături de PSD, Ciucă a precizat că liberalii intenționează să abordeze anul electoral 2024 cu resursele proprii.

„La întâlnirea de astăzi, una dintre subiectele de discuție a fost decizia PNL de a merge înainte cu forțele proprii în anul electoral 2024, sub sloganul ‘prin noi înșine’. Prin urmare, este clar în acest moment că PNL își va contura strategia politică, planul de campanie și direcțiile de acțiune printr-o abordare complet autonomă”, a explicat Ciucă în fața presei.

Cu privire la posibilitatea unei alianțe cu PSD, Ciucă a menționat că în politică nu se pot formula excluziuni absolute, dar că, în prezent, în PNL „nu există nicio discuție privind alt tip de alianță” în afara celei cu forțele de dreapta.

„În acest moment, în PNL nu se discută despre o altă formă de alianță decât cea cu Partidul Național Liberal și forțele de dreapta. Aceasta este opțiunea pe care am identificat-o în urma analizelor noastre, după discuțiile avute cu cei care susțin politica de centru-dreapta. Totodată, consider că este benefic și pentru democrația din România. Aceasta nu înseamnă că nu suntem deschiși să guvernăm. Există o componentă legată de asigurarea unei coaliții pentru guvernare, iar abordarea politică pentru 2024 va fi prin forțe proprii”, a adăugat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a subliniat și faptul că „singurul ax liberal în România” este reprezentat de PNL, iar toți cei care doresc să practice politica de centru-dreapta sunt bineveniți în cadrul Partidului Național Liberal.

„Am discutat deja și suntem în etapa finală a procesului de fuziune prin absorbție cu ALDE. Există și alte forțe de dreapta – pe care le cunoașteți bine – care și-au asumat această identitate liberală. Este evident că singurul ax liberal în România este PNL. Prin urmare, toți cei care doresc să se implice în politică pentru români, adoptând o abordare de centru-dreapta, sunt primiți cu brațele deschise la PNL”, a concluzionat fostul premier.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *